Welcome. This text can be set inside Appearance > Walk Options > Header.

Call Toll Free: 1800-220-1122

Vitalflex

WK Veldrijden

Aanstaande zondag is het Wereldkampioenschap Veldrijden in Heusden-Zolder. Acht Nederlanders zullen aan de start verschijnen, waaronder Europees Kampioen Lars van der Haar, Wereldkampioen Mathieu van der Poel en Lars Boom. Deze zesvoudig Nederlands kampioen en Wereldkampioen van 2008 neemt voor het eerst sinds 2009 weer deel aan een Wereldkampioenschap.

WK veldrijdenVeldrijden

Veldrijden is een zeer intensieve sport. Het grootste gedeelte van het parcours is onverhard. Daarnaast zijn er veel steile stukken, maar ook trapjes en kunstmatige obstakels waarbij de deelnemers de fiets op de rug nemen om deze te kunnen beklimmen. Doordat het veldrijdseizoen in de herfst en winter plaats vindt zijn de parcoursen vaak modderig en nat. Ook het koude, regenachtige weer in deze periode maakt een wedstrijd extra zwaar.

Een veldritwedstrijd duurt tussen de 20 minuten en een uur. De rit tijdens de Wereldkampioenschap duurt een uur plus een extra ronde. Hier bepalen de juryleden hoeveel rondes er ongeveer binnen een uur gereden kunnen worden, plus één.

Blessures

Alle fietssporten zijn erg blessuregevoelig, dus ook veldrijden. Zo heeft de Tsjech Stybar zijn titelverdediging in 2015 tijdens het WK al moeten laten schieten door een schouderblessure. Maar ook regerend Wereldkampioen van der Poel miste afgelopen jaar de Europese Kampioenschap door een knieblessure.

Veel blessures ontstaan door valpartijen of botsingen met concurrenten. Daarnaast kunnen een verkeerde fietsafstelling of foute houding ook blessures veroorzaken in de rug en schouders. Als laatste is overbelasting een van de belangrijkste oorzaken van een blessure tijdens het veldrijden.

Zorg dat de spieren goed opgewarmd zijn voor een wedstrijd door een uitgebreide warming up, maar neem ook na een wedstrijd voldoende tijd voor een cooling down om verzuring te voorkomen.

Bouw je trainingsschema langzaam op en ga niet forceren. Geef je lichaam voldoende tijd tussen trainingen om te herstellen en laat je lichaam na een blessure weer wennen.

Gebruik na het fietsen VitalFlex sportspray. Deze spray houdt je spieren en gewrichten soepel en voorkomt blessures. VitalFlex werkt perfect tegen verzuring en verzwaarde benen.

 

Laat uw reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*