Welcome. This text can be set inside Appearance > Walk Options > Header.

Call Toll Free: 1800-220-1122

Vitalflex

WK Korfbal in België

KorfbalVanaf vrijdag 30 oktober gaat het Nederlands korfbalteam er weer alles aan doen om de wereldtitel in de wacht te slepen. Sinds het eerste officiële WK in 1978 heeft Nederland pas één keer verloren. In 1991 was het Belgische team helaas te sterk. Alle andere jaren werd Nederland Wereldkampioen. Het WK korfbal wordt elke vier jaar georganiseerd door de Internationale Korfbal Federatie (IKF). Dit jaar is België het gastland en zullen de wedstrijden gespeeld worden in sporthallen in Gent, Herentals en Antwerpen. Nederland begint het WK met een wedstrijd tegen Tsjechië op vrijdag 30 oktober. De andere landen in Poule B, de poule van Nederland zijn Duitsland en Hongarije.

Gemengd

Het team van Wim Scholtmeijer bestaat uit negen dames en acht heren. Korfbal is de enige sport waarbij de teams nog gemengd zijn. Elke wedstrijd staan er vier mannen en vier vrouwen op het veld van elk team, twee mannen en vrouwen per vak. Per twee doelpunten van elk team wordt er van vak gewisseld en komen de aanvallers in het verdedigingsvak terecht en andersom. Omdat de sport gemengd gespeeld wordt mogen de vrouwen alleen de vrouwen verdedigen en de mannen alleen de mannen. Wanneer iemand van het ander geslacht verdedigd wordt krijgt de tegenstander een strafworp.

Korfbalblessures

Doordat korfbal een actieve en contactgevoelige sport is ligt het aantal blessures een stuk hoger dan gemiddeld. Korfbal telt 4,6 blessures op 1.000 uur korfbal (gemiddeld ligt dit rond de 1,8 blessures op 1.000 uur sporten). De meest voorkomende blessures tijdens korfbal zijn:

  • Verzwikte enkel
  • Knieletsel
  • Vingerblessure
  • Zweepslag
  • Beenblessures

Veel van deze blessures ontstaan onverwachts door contact met de tegenstander of door een valpartij. De blessures kunnen ook geleidelijk aan ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting. Het is daarom belangrijk je spieren na een training of wedstrijd goed te behandelen en voldoende tijd te geven om te herstellen.

Gebruik na elke training of wedstrijd VitalFlex sportspray om gewrichten flexibel te houden. De spray bevordert de doorbloeding en voorkomt zo blessures aan bijvoorbeeld de knieën en enkels. VitalFlex Sportspray is ook effectief bij pijnlijke gewrichten!

Laat uw reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*