Welcome. This text can be set inside Appearance > Walk Options > Header.

Call Toll Free: 1800-220-1122

Vitalflex

Voorkom spier- en gewrichtspijn in de koude wintermaanden

gewrichtspijnHet mooie nazomerweer is vanaf deze week echt voorbij. Met temperaturen rond de vijf graden Celcius en uitspraken van het KNMI als “waterkou” kunnen we wel zeggen dat we richting de winter gaan. Gisteren moesten we zelfs voor de eerste keer krabben!

Voor veel mensen is de winter een periode van warmte en gezelligheid bij de haard met mooie sneeuwachtige taferelen buiten. Echter zijn er veel mensen voor wie de winter een verschrikkelijke periode is. De kou, vochtigheid en harde wind maken gewrichtspijn en pijn aan de spieren namelijk alleen maar erger. Dit komt door een slechtere doorbloeding. Alles voelt stijver en pijnlijker aan dan tijdens andere seizoenen.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die gewrichtspijn en pijn in de spieren in de koude maanden kunnen verzachten:

Ga regelmatig in een infraroodsauna

In de infraroodsauna warmt je lichaam op en verbetert de doorbloeding van je spieren. Het maakt je gewrichten soepeler en minder pijnlijk.

Draag warme, beschermende kleding

Kleed je warm aan en bescherm je gewrichten met een extra laag kleding. Bijvoorbeeld door thermosokken of handschoenen. Probeer op dagen wanneer het echt extreem koud is zo min mogelijk buiten te komen.

Gebruik warmtezalf of speciale zalf/spray voor spieren en gewrichten

Gebruik dagelijks een warmtezalf of sportspray, bijvoorbeeld VitalFlex sportspray om je doorbloeding te bevorderen. Hierdoor voelen je spieren en gewrichten minder stijf en pijnlijk aan.

Zoek de zon op!

Wanneer het echt te koud is voor je spieren en gewrichten kun je altijd nog besluiten om te overwinteren aan de Middellandse Zee. De droge lucht en warme zon bevorderen de doorbloeding van je spieren. En in de winter op je handdoekje op het strand liggen is natuurlijk echt geen straf!

Laat uw reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*