Welcome. This text can be set inside Appearance > Walk Options > Header.

Call Toll Free: 1800-220-1122

Vitalflex

Handbal blessures

handbalAfgelopen weekend behaalde de Nederlandse handbal dames de zilveren medaille op het Wereld Kampioenschap in Denemarken. Een geweldige prestatie aangezien nog nooit een Nederlands handbalteam in de finale van een WK heeft gestaan, ook de mannen niet. Ook al werd de finale vrij kansloos verloren, bondscoach Henk Groener is ontzettend trots: “We hebben zilver gewonnen, en niet goud verloren. We hebben het maximale eruit gehaald.”

In maart doen de dames mee aan het Olympisch kwalificatietoernooi om een plek in Rio te bemachtigen.

Nederlands handbal

Handbal is een populaire sport in Nederland. De overkoepelende organisatie, het Nederlandse Handbal Verbond (NHV) heeft ongeveer 57.000 leden. In Nederland wordt handbal voornamelijk in de zaal gespeeld. De eredivisie, eerste en tweede divisie en hoofdklasse worden in de zaal gespeeld. Alleen in de lagere klassen zijn er ook buitencompetities op verharde velden.

Handbalblessures

Handbal is een sport met veel lichamelijk contact, daardoor is het een blessure gevoelige sport. De meest voorkomende blessure in het handbal is een enkelverstuiking. In de meeste gevallen ontstaat deze blessure bij een landing op de buitenkant van de voet, waarbij de voetzool te ver naar binnendraait.

Ook een knieblessure komt veel voor bij het handballen. Door een verdraaiing kan een kniegewricht beschadigen. Ook kunnen de kruisbanden en meniscus geblesseerd raken. Een knieblessure heeft lange tijd herstel nodig en extra bescherming bij het genezingsproces.

Naast deze blessures zijn er ook nog verschillende acute blessures die ontstaan tijdens de training of een handbalwedstrijd door fysiek contact met de tegenstander, een verkeerde worp of verkeerd balcontact. Denk hierbij aan blessures aan de elleboog, schouder, pols en duimen.

Gebruik na elke training of wedstrijd VitalFlex sportspray om spieren en gewrichten flexibel te houden. De spray bevordert de doorbloeding en voorkomt zo blessures aan bijvoorbeeld de knieën en enkels. VitalFlex Sportspray is ook effectief bij pijnlijke gewrichten!

Laat uw reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*